Tandblekningsmetoder

Det finns flera olika sätt att bleka tänderna på. Här kan du läsa om de olika tandblekningsmetoder som du kan använda dig av själv hemma. Vi ger dig också länkar till återförsäljare av de olika metoderna ifall du vill prova.

Blekning med tandskenor och blekgel

Precis som tandläkaren kan göra avtryck på dina tänder för att konstruera tandskenor kan du göra detta hemma själv. Du köper då ett tandblekningskit innehållande skena och blekgel. Beroende på hur mycket du vill bleka finns det olika styrkor på blekningsgelen. Läs vidare för mer information om tandblekning med tandskena och blekgel.

Tandblekningspennor

En annan tandblekningsmetod som också bygger på blekgel är tandblekningspennan. Pennan innehåller gel som du trycker ut och penslar på de tänder du vill bleka. Läs mer om tandblekningspennor.

Tandblekning med skum

Skum är en ny metod som är en av de enklaste metoderna. Du applicerar först ett rengöringsskum och sen ett skum som gör tänderna vitare. Skummet är fritt från peroxider och ger mindre problem med ilningar. Läs mer här.

White Strips klisterremsor

I USA har det varit populärt med klisterremsor som man fäster mot tänderna. Det är samma blekningsprocess som i blekgelerna. Är du intresserad av denna metod kan du läsa mer om White Strips tandblekning.

Tandblekning med tandkräm

Det finns ett par tandkrämer på marknaden som utlovar vitare tänder. Du kanske har sett begreppet "whitening" användas på dessa? Egentligen innehåller tandkrämerna inga aktiva blekmedel. De innehåller istället polermedel som kan hjälpa dig att slipa/polera bort smuts och ytliga missfärgningar. Läs mer om och få tips på tandkrämer med "whitening" effekt.

Aktivt kol

En trend som vuxit bland bloggare och influencers på sociala medier är tandblekning med aktivt kol. Vi försöker reda ut vad det finns för stöd bakom den metoden.

Vilka metoder för tandblekning hemma finns?

Tandblekning hos tandläkare