Tandskena för blekning med blekgel

Ett tandblekningskit för hemmabruk kan bestå av en tandskena som du formar efter dina tänder. Tandskenan fylls därefter med blekgel och du sätter in skenan för att bleka alla dina tänder samtidigt. Man har tandskenan inne i munnen enligt instruktionerna och upprepar behandlingen till önskad blekningseffekt.

Köpa tandblekningskit med formbara tandskenor och blekgel

Namn
Skenor
Blekgel
Pris Extra
WeSmile 1 st 3 x 3 ml 479 kr
SimpleSmile
3 st
10 ml
279 kr
Dentaworks
2 st
20 ml
499 kr
Dentway
2 st
9 ml
495 kr
Confidentsmile
3 st
Ja (oklar mängd)
495 kr LED-lampa
Smileo
1 st
-
495 kr
beconfident
3 st
10 ml
399 kr

Gemensamt för alla tandblekningskit med skena och gel är att man kan köpa refill av blekgel och återanvända sina formade tandskenor.

Tandblekningskitet från Smileo, WeSmile och Confidentsmile innehåller UV-lampa som aktiverar blekgelen. En behandling går på endast 10 minuter och det upprepas en gång per dag i en vecka för upp till 8 nyanser vitare tänder.

Fylla tandskenan med blekgel

När tandskenan stelnat är det dags att börja blekningen. Man fyller då tandskenan med blekgel, innehållande aktiva blekämnen, för de tänder man vill bleka. Det behövs oftast mindre blekgel än man tror och tänk på att du kan spara blekgel genom att bara fylla i skenan där dina framtänder är. De bakre tänderna syns ju ändå inte när man ler.

När man fyllt skenan sätter man fast den mot tandraden och pressar lätt så att gelen täcker hela tanden. Om det kommer ut blekningsgel på sidan torka genast bort, du kan annars få irritation på tandköttet. Därefter låter man skenan sitta kvar i 30-120 minuter och upprepar behandlingen till man uppnått den vita nyans på tänderna man vill ha.

Viktigt att forma tandskenan efter dina tänder

Tandskena fylls med blekgel och sätts ovanpå tänderna

För att få ett jämnt och bra blekningsresultat är det viktigt att tandskenan är formad efter just dina tänder. Formbara tandskenor är tillverkade i en mjuk plast som går lätt att forma. Det görs genom att koka upp vatten och sedan låta det svalna några minuter. Därefter doppar du ner skenan i ca 3-10 sek. Plasten blir då mjuk och du kan göra ett avtryck genom att pressa tandskenan mot dina tänder.

Vilka metoder för tandblekning hemma finns?

Tandblekning hos tandläkare

Snabbare tandblekning?

Tycker du att det låter jobbigt att ha en tandskena i munnen i upp till 2 timmar?

Läs om iWhite som kortat tiden till 20 minuter.